Festival 408

İstanbul Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Sahne ve Gösteri Sanatları Yönetimi ve Sahne Sanatları programları tarafından düzenlenen performans sanatları festivali FESTİVAL 408 altıncı kez geliyor.
Öğrencilerin hem üretici hem de yönetici olarak yer aldıkları, tiyatro gösterisinden performanslara ve sokak gösterilerine, disiplinler arası ve çoklu ortamlı birçok iş ürettikleri festival, 16 Mayıs saat 19:30’da Kozzy AVM önündeki bir performansla başlayacak.
Festivalin sahne işleri ise yine Kozzy AVM’deki Gönül Ülkü ve Gazanfer Özcan Sahnesi’nde seyirciyle buluşacak.
FESTİVAL 408’de Yer Alacak İşler
“Halil İbrahim’in Dönüşü” – Rıza Ömer Yavuz
Gelmek ve gitmek, işte bütün mesele bu… Bizi biz yapan zaman ve mekân tüm hayatımızı şekillendirirken “Biz nerede, ne yapıyoruz?” diye sormaktan da kendimizi alıkoyamıyoruz. Oysa uğruna savaştığımız, kırdığımız, döktüğümüz ya da ölümüne sevdiğimiz her şey için bu dünyanın merkezine kendimizi koyup öyle yaşıyoruz. Halil İbrahim de tıpkı bizim gibi biri. Ancak o geri dönmek isteyecek, sıfır noktasına varmak, hiç olmamış gibi yapmak isteyecek. Çünkü bu dünyada ne başkası yokmuş gibi yaşayabiliyor ne de başkalarıyla yapabiliyor. Fiziksel tiyatro türünde bir kabare olan oyun, zaman kaybetmenizi sağlayarak belki zamanı sorgulamanıza yarayacak.
“Ben Bana Karşı” – Bulut Şaşoğlu
Bir adam küs kendisiyle ve barışık yalnızlık korkusuyla. İşte bu adam kendi kendine konuşur. İçsel bir yolculuğa çıkarsa kurtulur tüm bu yalnızlık korkusundan.
Yalnızlık, korku, endişe, aşk ve geçmiş, belki de gelecek, ama en önemlisi o adamın kendisi ve aksi.
“Odysseus Ahmet ve Yol Arkadaşı” – Simge Günsan
Yolculuk temasından yola çıkmış ve bir ilişkiye dönüşmüş olan bu sokak gösterisi, bir insanla Odysseus Ahmet isimli bir minibüsün yaşadığı arkadaşlığı masal tadında anlatıyor. İkili, yollara düşmüş diyar diyar gezerken durup hikâyelerini insanlarla paylaşıyorlar. Gösteri boyunca Odysseus Ahmet ve oyuncunun nasıl iletişim kurduklarına, günlük ritüellerine, kavgalarına, barışmalarına, yol boyunca yaşadıkları maceralara tanık olabilir ve farklı yapılardaki bu iki karakterin arasındaki uyuma şaşırabilirsiniz.
“Karşılaşmalar” – Didem Kırış
“Karşılaşmalar”, hayat boyu yaşanan karşılaşmaları ve bu karşılaşmalar sonucu oluşan etkileşim ve değişimleri sahneye taşıyan sözsüz, fiziksel bir oyun. Sahne üzerindeki kalabalık oyuncu kadrosunun karşılaşma anlarını, izledikleri yolları işaretleyen ve görselleştiren oyunda dijital anlatım teknikleri kullanılıyor. Oyun, fizikselliği ve görselliğiyle oluşturduğu bellek haritasını izleyiciyle paylaşmak istiyor.
Not: Gösteriler ücretsizdir